ثبت رویداد‌های گردشگری خراسان رضوی در تقویم گردشگری کشور به عدد ۹۷ رسید تولد ۱۵ نوزاد در مأموریت‌های اورژانس ۱۱۵ مشهد، از ابتدای سال تاکنون (۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) افزایش خطر زایمان زودرس درپی ابتلا به بیماری کبد چرب راهکار جدید برای تأمین آب حیات‌وحش در ماه‌های گرم سال تغییرات اقلیمی چه تأثیری بر الگوهای بارشی دارد؟ هشدار برای دانش‌آموزان | عوارض مصرف قرص ریتالین در ایام امتحانات جبران‌ناپذیر است خشکی تالاب گاوخونی برای سلامت مردم مضر است پیام وزیر آموزش و پرورش به‌مناسبت فرارسیدن بیست‌وششمین سالروز تأسیس سازمان دانش‌آموزی درمانگاه جهادی شهید رئیسی به‌مناسبت اولین سالگرد شهادت شهدای خدمت، در مشهد راه‌اندازی خواهد شد مستمری حمایتی بهزیستی برای خانواده‌های صاحب فرزند چندقلو بازگشت ۷ هزار میلیارد تومان به بیت‌المال، طی یک پرونده فساد اقتصادی آب سد دوستی مشهد به «حجم مرده» رسید| تابستان کم‌آبی پیش رو داریم آخرین مهلت استفاده از اعتبار مرحله اول کالابرگ الکترونیکی چه زمانی است؟ شیوع اختلالات یادگیری در دانش‌آموزان ابتدایی پروانه جوانه‌خوار، تهدیدی علیه طبیعت زاگرس | عملیات مقابله با این پدیده آغاز شده است وعده رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس درباره فوق‌العاده خاص و تسری ۹۰درصد فوق‌العاده خاص شاغلین به بازنشستگان پناه بردن بیش از ۳۰۰ گونه پرنده به خوزستان | ۱۳ گونه در معرض انقراض هستند رشد ۱۳۶ درصدی کشفیات پلیس امنیت اقتصادی در سال ۱۴۰۳ | انهدام ۴۳۳ باند و کشف ۲۹۰ همت کالای قاچاق زمان ارائه کارت ورود به جلسه امتحانات ترمیم نمره اعلام شد | در جلسات امتحان قطعی برق نداریم پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) | دمای مشهد به حدود ۴۰ درجه می‌رسد سیاست جدید سازمان محیط زیست برای کاهش آلودگی هوا چیست؟ چقدر به حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین‌اجتماعی اضافه می‌شود؟ امتحان نهایی فارسی یازدهم: چی میاد و چطور ۲۰ بگیریم؟ ۲ حکم جایگزین حبس به نیت امام رضا (ع) یکی از اساسی‌ترین برنامه‌های وزارت آموزش و پرورش، رفاه فرهنگیان است نسخه طب ایرانی برای نجات از بیماری خاموش قرن! شیوع اختلال شنوایی در سنین پیش از مدرسه حدود ۱۰ در هزار نفر است پویش ۲۵درجه، تمرین مسئولیت‌پذیری اجتماعی است پخش گسترده گاز کلر در حوالی «بارسلون» اسپانیا | هشدار آتش‌نشانی به ساکنان وزیر راه: در کنار مسکن به فکر مدرسه‌سازی هم هستیم سخنگوی وزارت آموزش و پرورش: تا چهار سال آینده، هیچ معلمی بدون مسکن نیست
سرخط خبرها

درباره واکنش‌ها به متولد شدن سه یوز آسیایی

  • کد خبر: ۱۰۷۴۳۰
  • ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۲:۴۳
درباره واکنش‌ها به متولد شدن سه یوز آسیایی
خبر سه قلو زاییدن «ایران» خیلی زود به یکی از پرواکنش‌ترین و خوش حال کننده‌ترین خبر‌های این یکی دو روز تبدیل شد. شبکه‌های اجتماعی، کانال‌های خبری و حساب‌های کاربری دوست داران و فعالان محیط زیست، همگی این خبر را منتشر کردند و به نحوی ذوق و شعف خود را از شنیدن آن ابراز کردند.

سیدزاده | شهرآرانیوز؛ نام این یوزپلنگ ماده آسیایی حالا مدت هاست که سر زبان هاست؛ یوزپلنگی که شد امید و نوری برای تداوم بخشیدن به جمعیت رو به انقراض یوز‌های ایرانی و البته زندگی پر فراز و نشیبی هم داشته است. «ایران» که ۱۱ اردیبهشت در توران سمنان فرزندانش را به دنیا آورد، در سال ۱۳۹۶ در حالی که ۸ ماه داشت و از قاچاقچیان در تهران گرفته شده بود، به دو یوز دیگر در پارک پردیسان اضافه شد.

در نهایت، اما وقتی زادآوری آن‌ها در پارک پردیسان ممکن نشد، در ابتدای سال ۹۹ به زادگاهشان یعنی توران سمنان بازگردانده شدند. مدتی بعد خبر رسید که ایران از فیروز باردار شده تا اینکه در ۱۱ اردیبهشت، سزارین شد و سه قلو‌های خود را به دنیا آورد. این خبر به قدری خوش حال کننده بود که مدیرکل امور رسانه سازمان حفاظت محیط زیست از برگزاری پویش مردمی نام گذاری سه فرزندِ ماده یوزپلنگ ایرانی خبر داد، اما خیلی نگذشت که پزشک مرکز تکثیر یوز آسیایی از تلف شدن یکی از سه توله ایران، خبر داد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان محیط زیست، بهرنگ اکرامی گفت: این توله از زمان تولد ضعیف و در این چهار روز افزایش وزنی نداشت و بعد از کالبدشکافی علت تلف شدن ناهنجاری مادرزادی ریه سمت چپ و چسبندگی ریه تعیین شد.

با این حال، او این خبر خوب را هم داد که توله‌های دوم و سوم از زمان تولد افزایش وزن خوبی دارند و تیم اجرایی و علمی مرکز تکثیر یوز آسیایی به صورت شبانه روزی تمامی رفتار‌ها و تغذیه توله یوزه دوم و سوم و یوز ماده را بعد از جراحی رصد و پایش می‌کنند. بنا به اظهارات علی سلاجقه، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، اکنون آنچه این اتفاق را از اهمیت بیشتری برخوردار می‌کند؛ نخستین زایمان یوز آسیایی در اسارت است که باید بتوانیم با حفظ این توله ها، افزایش جمعیت یوزپلنگ را در شرایط اسارت و سپس در شرایط نیمه اسارت داشته باشیم که کمک بزرگی به حفظ ژن این گونه درخطر انقراض است.

چندی پیش معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست اعلام کرده بود که وضعیت یوزپلنگ‌های ایرانی بحرانی است و سرشماری‌ها نشان می‌دهد۲۰ قلاده یوزپلنگ در زیستگاه‌ها وجود دارد. آمار‌ها می‌گوید کمتر از بیست قلاده یوز در هفت استان سمنان، کرمان، یزد، خراسان‌های رضوی، شمالی، جنوبی و اصفهان که زیستگاه اصلی یوز است تا به امروز مشاهده شده است و باید امکانات بیشتری در این استان‌ها برای حفاظت از یوزپلنگ آسیایی فراهم کرد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->